Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında Filistin için yürekten gelen bir buluşma gerçekleştirdi. Yazar ve tercüman Ayçin Kantoğlu, yıllardır unutulmayan Gazze dayanışması sohbetiyle Dini Yayınlar Fuarı'na konuk oldu. Sevilen yazar, Büyükşehir'i düzenleyen kültür sanat organizasyonlarından dolayı tebrik etti.
FİLİSTİN MÜCADELESİNDE ARTAN FARKINDALIK
Milli İrade Meydanı Sanat Kafe'de, teravih namazının ardından etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Söyleşide, Filistin direnişi, tarihi ve yaşadığı insanlığın draması üzerine derin bir sohbet topluluğu. Yazar ve tercüman Ayçin Kantoğlu'nun değerli anlatımıyla, Filistin'in mücadelesine her açıdan daha da arttırıldı.
DÜNYA SİYONİST PROPOGANDAYI DİNLEDİ
İsrail'in Filistinlileri katlederken söylenen sözleri hatırlatan Kantoğlu, "O günlerde söylenen sözleri hatırlayın. Filistinliler katledilirken, 'Bunlar insan değil, insan gibi hayvan' delerdi. Eski ABD'de Biden İsrail'e koşarak gitti ve tuhaf bir konuşma yaptı. 'Hamas'ta, Filistinlileri.
DİNLEMEK İLE YAŞAMAK AYNI OLMUYOR
Yazar Kantoğlu, söyleşide Gazze ve Kurtuluş Savaşı yıllarındaki Anadolu'nun aynı kaderinin yaşadığına dikkat çekti. "Kurtuluş Savaşı yıllarında Anadolu'da da aynı mezalim yaşadı" diyen Kantoğlu, "Benim kendi ailemde büyük dedem İstiklal Madalyası sahibi. Örneklerinden yakalandı. Acısıyla tüm zulmün içinden geçti” dedi.
“NE İFTAR, NE SAHURDAN BİR HİSSE ALAMIYORUZ”
"Gönül istiyor ki iyi günleri bir arada tutmak. Bilhassa Gazze'de yaşanan soykırımdan mütevellit bu Ramazan ne kullandığımızı, ne içtiğimizi bilemiyoruz" diyen Kantoğlu, "Ne iftar, ne sahurdan bir his alamıyoruz. Ama yine de Ramazan bir bereketi.
BÜYÜKŞEHİR'E MÜTEŞEKKİRİM
Sevilen yazar söyleşide Büyükşehir Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri ile ilgili dökümleri de dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin çok güzel etkinlikler düzenlediğini kaydeden Ayçin Kantoğlu, "Bunun bir parçası olmak yerine onunla birlikte yer alıyor. Bu yerde yerel yönetimlerin yaptığı bu tip organizasyonlar bizdeki bu şuuru, geleceğe dönük umut ve mevcut durumda dayanışmayı tetikleyen, bunu arttırabileceğimiz kapasite imkanı veriyor. Bu da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne müteşekkirim" dedi.
Bülten No:491