Sağlıkçılara Başkan Çeker’den uyarı

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, şube binasında 4B pozisyonunda çalışan sağlık görevlileriyle ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

GÜNCEL - 2015-12-02 14:42:15

Betül YILMAN-Yapılan basın toplantısına Türk Büro-Sen Başkanı Rıfat Oypan, Türk Büro-Sen Başkan yardımcısı Alaattin Ardıç, Türk Sağlık-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ovalı, Türk Sağlık-Sen Sendika Danışmanı Erol Kalemer katılım gösterdi.

SGK KABUL ETMİYOR

Açıklamasında 15.01.2012 tarihinden önce 4/B pozisyonunda görev yapan sağlık çalışanlarından kesilen SGK primlerinin geri ödenmesi gerektiğini tüm platformlarda dile getirdiğine değinen Çeker, Maliye Bakanlığına yapılan başvurunun bakanlık olumlu olduğunu fakat ödemeyi yapacak SGK’nın kesintilerin iade edilmeyeceğine dair açıklama yaptığını dile getirdi.

‘AVUKATLARI İŞTAHI KABARDI’

Sözlerine “Konunun hassasiyeti açısından sendikamız tarafından bir dava açılmış olup dava Yargıtay’a 10. Dairede karar aşamasına da gelmiştir. Biz bu konu üzerinde çalışanların herhangi bir hak kaybına veya zarara uğramaması için konunun üzerinde titizlikle durup ve tüm hesaplamaları yaparken Yargıtay 21. Dairede verilen olumlu bir karar üzerine Malum- Sen çalışanlardan dilekçe toplamaya, avukatlarla çalışanları bir araya getirmeye başlamış ve Kuruma dilekçe vermek için çalışanlardan vekalet toplamaya başlamıştır” şeklinde devam eden Çeker, “Mağdurun çok olması ve Yargıtay’ın bir dairesinin böyle bir karar vermesi avukatlarında tabiri caizse iştahını kabartmış, Malum-Sen’de bu işi araştırmadan bundan nemalanma yolunu seçerek çalışanlara pembe bir tablo çizmeye başlamıştır” dedi.

‘CEBİNİZDEN PARA ÇIKMASIN’

Özellikle bu konudan mağduriyete uğrayan, kendisinden kesinti yapılan şu aşamada “paranızı alacaksınız başvurunuzu yapın, davanızı açın” diyenlere itibar etmemeleri gerektiğini söyleyen Ömer Çeker, “Dava açıp kaybedilirse bilirkişi, vekalet ücretleri gibi masraflarla 2 bin TL’nin üzerinde cebinizde para çıkar. Şimdi dava açanlar o vakitte bu sizin tercihinizdi derler” diyerek çalışanları uyardı.

’60 GÜNLÜK DAVA AÇMADA SIKINTI YAŞARLAR’

Açıklamasına “Türk Sağlık-Sen olarak bu aşamada tavsiyemiz Yargıtay 10. Dairenin kararının beklenmesidir. 10. dairenin yargı yolunun idari yargı olduğu yolunda bir karar vermesi halinde, şu an için başvuru yapanlar, 60 günlük başvuru ve 60 günlük dava açma süresi konusunda sıkıntı yaşayacaklardır” diyen Çeker, “Bu nedenle ek ödemelerinden kesilen SGK primlerinin iadesi konusunda mağduriyeti olan çalışanlar acele etmemeli, Yargıtay’ın tüm kararlarını bekleyerek yeni mağduriyetler yaşamaktan kurtulmalıdırlar” diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

Günün Diğer Haberleri