Karacan: Teklifleri kabul etmemiz mümkün değil

Lastik-İş’in yaklaşık 5 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin dün üçüncüsü gerçekleşti

GÜNCEL - 2015-12-16 10:42:17

Betül YILMAN-Lastik-İş Sendikası ile Goodyear Lastikleri T.A.Ş, Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. arasında toplu iş görüşmelerinin üçüncüsü dün Derbent Uygulama Otel’inde gerçekleşti. 5 bin işçiyi ilgilendiren toplantıyı Lastik İş Sendikası Genel Başkan Abdullah Karacan tarafından yönetildi. Toplantıya işveren adına ise Brisa Çalışma İşleri Direktörü Uğurtan Doğan, Brisa İdari İşler direktörü Erol Gürcan, Murat Şahin, Pirelli İnsan Kaynakları Direktörü Turan Barış Arpacı, Pirelli Endüstriyel İlişkiler Daire Başkanı Gence Saygun, personel müdürü Can Güler, Goodyear İnsan Kaynakları Müdürü Erhan Hasırcıoğlu, İnsan Kaynakları Direktörü Ajda Pak Ayvat ile müdürler Efe Aslan, Oğuzhan Kılıç, Ertürk Eray katıldı. İlk görüşmede 59 maddelerin 36’sı kabul edilmişti. 

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET

İşverenin sunduğu 6 ay için enflasyonun 3’te biri teklifini sendika tarafından kabul edilmemişti. Daha önceki görüşmelerde idari maddeler konuşulurken üçüncü görüşmelerde ücret maddeleri görüşmeye açıldı. Bir önceki görüşmelerde Lastik-İş tarafından en çok önemsenen maddelerden biri olan “eşit iş’e eşit ücret” maddesi işveren tarafından kabul edilmişti.

ENFLASYONUN YÜZDE 50’SİNİ TEKLİF ETTİLER

Gerçekleşen üçüncü görüşmelerin ardından yapılan toplantının sonuçlarını basın ile paylaşan Lastik-İş Sendika Başkanı Abdullah Karacan, “Bugün yapılan görüşmelerde yıllık izin ve mazeret izinleri konusunda yaptığımız görüşmelerde işveren ile ortak bir anlaşmaya vardık. Sosyal haklarda yıllık enflasyonun yüzde 50’sini aldık. İşveren daha önceki oturumda 6 ay için enflasyonun 3’te biri teklifi yerine bu sefer gerçekleşen enflasyonun yüzde 50’sini teklif ettiler” dedi. Görüşmelerde toplam 6 madde daha geçti.

‘TEKLİFLER TİS’İN ÖNÜNÜ AÇMAZ’

İşveren’in sunduğu tekliflerin kendileri adına haklı teklifler olduğunu fakat sendika olarak bu teklifi kabul etmediklerini söyleyen Karacan işveren ile yapılan görüşmelerde kendilerine sunulan teklifleri kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Karacan konuşmasında, “Bizlere sunulan teklifler Toplu İş Görüşmelerinin önünü açacak teklifler değildir” dedi. Lastik-İş ve İşveren arasında yapılacak bir sonraki toplantı ise 25 Aralık tarihinde yine 14.30’da gerçekleşecek.

 

 

Günün Diğer Haberleri