ELLİBEŞ “KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ SİYASİ HAYATIMA MANİ OLSA DAHİ VAZGEÇMEYECEĞİM”

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı geçtiğimiz akşam Aşiyan Tesisleri’nde 77. Daraltılmış İlçe Danışma Meclisi Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya katılan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Gölcük’e şart olduğunu ve ilçemizde yer alan orta hasarlı binalardan korktuğunu dile getirdi.

SİYASET - 2015-12-23 14:36:30

AK Partililerden Yoğun İlgi

 

1 Kasım erken genel seçimlerinden zaferle çıkan, AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı, seçim sonrası ilk Danışma Meclisi toplantısını, önceki akşam Aşiyan Tesisleri’nde gerçekleştirdi. 77. Daraltılmış İlçe Danışma Meclisi toplantısına Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Kahraman ve Levent Değirmenci. AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp ve yönetimi, Kadın Kolları İlçe Başkanı Emel Kasapoğlu ve yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner ve yönetimi, Belediye Meclis üyeleri ve İl Yönetim Kurulu üyesi Orhan Barış katıldı. 

 

Alp ‘’ Türkiye’de 2 kişiden bir AK Partili’’

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan, İlçe Başkanı Alp, katılımlarından dolayı tüm arkadaşlarına teşekkür ederek, şu sözleri dile getirdi “7 Haziran seçimlerini en iyi okuyan parti olduğumuzu, 1 Kasım seçimlerinde Türkiye genelinde %49.5, Kocaeli’nde %56.5 ve Gölcük’te %55.5 oy alarak bir kez kanıtladık. Yani Türkiye’de 2 kişiden bir AK Partili. Hakkı Hakka teslim etmek lazım. Milletimize ne söz verdiysek hepsini yaptık. Biz şuanda evinde yatan işinde gücünde olan insanlar olabilirdik. Ama biz AK parti olarak, 1 Kasım seçimlerinden sonra, sırtımızda ter kurumadan 2 Kasım da yeniden sahaya indik ve 2019 yılında yapılacak seçimleri için kollarımızı sıvadık. Arkadaşlar, bizler bu ülke için bedel ödemeye hazırız. Bu ülke kolay kazanılmadı ve bu ülkeyi kimseye feda edemeyiz. Türkiye artık kafasını kuma sokan ve birileri tarafından yönetilen bir ülke değil, Rusya’ya kafa tutan bir ülke konumuna geldi. AK parti iktidarda kaldığı sürece, bu durum asla değişmeyecek” diye konuştu.

 

Ellbeş  ‘’Güneydoğu’da Yaşanan Olaylardan Kimse Korkmasın’’

 

Başkan Alp’den sonra söz alan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Bize yorgunluk yok, bize bıkkınlık yok, bize karamsarlık yok, bize oturup dinlenmek yok” diyerek başladığı konuşmasına şu sözlerle devam etti  “Bakın arkadaşlar bugün Doğu ve Güneydoğu ateş çemberinde ama bu kimsede bir korku ve panik yaratmasın. Hamdolsun T.C. Hükümeti ve Devleti, her şeyin üstesinden gelecek donanıma sahip. Çünkü her şey Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin elinde. Ben bu vesile şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Belediye olarak yatırımlarımıza gelirsek. 2014 yılında dağıttığımız seçim beyannamesinde ne yazdıysak, ne siz verdiysek hepsini yerine getirdik. Şuana kadar verdiğimiz sözlerin %77’sini yerine getirdik. İnşallah 2019’a kadar hepsini hatta daha fazlasını yerine getireceğiz. Biz bu seçim beyannamelerini laf olsun diye dağıtmadık.”

 

Rant Sağlayacak Kadar Şerefsiz ve Karaktersiz Değiliz

 

Başkan  Ellibeş, konuşmasının 2’inci bölümünde toplantıya katılan AK Partililere, Kentsel Dönüşüm Projesi’nde gelinen son nokta konusunda detaylı bilgi vererek, özellikle muhaliflerin ‘Kentsel Dönüşüm Rant Projesi” sözlerine çok sert bir yanıt vererek, “Rant sağlayacak kadar karaktersiz ve şerefsiz değiliz” diyerek, şu konulara vurgu yaptı: “Kentsel Dönüşüm siyasi anlamda oldukça riskli bir iş. Ama biz Gölcük olarak bu riski göze almak zorundayız. Bu proje siyasi hayatıma dahi mani olsa vazgeçmeyeceğim. Çünkü, depremde 6 bin şehit verdik. Yıkılanları bir şekilde yerine getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Ama ölenleri maalesef geri getiremeyiz. İşte bundan sonra böyle doğal afetlerden dolayı kimsenin bırakın ölmesini, burnunun dahi kanamamsı için, Kentsel Dönüşüme mecburuz. Ben açıkça bir şey söylemek istiyorum. İlçemizde orta hasarlı binalar ilçemizi tehdit ediyor ve beni de fazlasıyla korkutuyor.”

 

Hayat Bizim İçin Bir Tabut Mu?, Yoksa Yaşanacak Bir Hayat Mı?

 

 Başkan Ellibeş konuşmasının sonunda şu sözleri dile getirdi ‘’Depremden bugüne kadar aradan geçen yaklaşık 17 yılda, ilçemizin yeniden daha sağlıklı, da modern, daha güvenli yapılara kavuşması adına, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Orta hasarlı bina stoklarından korkuyorum. Hayat bizim için bir tabut mu, yoksa yaşanacak bir hayat mı. Bu nedenle tabut yerine güvenli yatırımı seçmemiz için, Kentsel Dönüşüm bir fırsat. Ben finali Kentsel Dönüşümle tamamlanmasını istiyorum. Duvarları ördük. Gelin çatıyı hep birlikte Kentsel Dönüşümle kapatalım. Her dönüşüm bir doğum gibi sancılıdır. Ama her sancının bir formülü ve ilacı var cebimizde. Bu yüzden hepinizden Kentsel Dönüşüm Projesine destek vermenizi ve sahip çıkmanızı istiyorum. Bir daha böyle olaylarda başka kimseler ölmesin. Başkan Ellibeş’in konuşmasından sonra, Kentsel Dönüşüm Projesi Danışma Meclisi Toplantısına katılan partililere, sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

 

Merve Beyda Gül

Günün Diğer Haberleri