ASKERİ KIŞLA TOPLANMA MERKEZİ OLSUN

’17 Ağustos 1999 Marmara Depremi Anma ve Duyarlılık’’ konulu panel Gebze Mühendisler Odası, Gebze Mimarlar Odası ve Odamız işbirliği ile ortaklaşa olarak Gebze Ticaret Odası Meclis Salonu’muzda yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşti.

GÜNCEL - 2016-08-17 09:13:53

 

    Gebze Ticaret Odasında yapılan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi Saygı duruşu ve İstklal Marşı’mızın okunması ardından panelin açılış konuşmasınna geçildi.

Gebze İnşaat odası başkanı Ahmet Kadı  

İlk konuşmayı yapan KADI  konuşmasında deprem ile yaşamaya alışma zorunluluğumuza dikkat çeken Kadı, bölgemizin olası bir deprem ardından yaşayacağı zorluklara değindi ve en büyük zorluğun da fazla konu edilmeyen deprem sonrası ‘’TOPLANMA MERKEZİ’’ ve deprem sonrası ölümlerin büyük çoğunluğunun ilk üç günde gerçekleşmesi nedeni ile o noktadaki eksikliğimizin giderilmesi olması gerektiğini belirtti.

Gebze Ticaret Odası başkanı Nail Çiler  konuşmacı olarak kürsüye geldi,bu salonun sizlerin olduğunu her türlü etkinliğinizi burada yapabileceğini beyan ettikten sonra,Ahmet Kadı'nın depremden sonra ilçemizde toplanma merkezi olmadığı sözüne hep beraber birlik içerisinde boşaltılan Askeri kışlanın en güzel toplanma merkezi olacağını,aynı şekilde Darıca'da bulunan diğer kışlanın bu bölgenin insanına yeteceği gibi Gebze'nin de yeşil alan olarak akciğeri olacağını söyledi.17 Ağustos depreminde ne acılar gördüklerini Alaeettin Kurt'uda bu depremde kaybettiklerini 18 Ağustos 2016 tarihinde kabri başında anacaklarını ve dualarını eksik etmeyeceğini beyan etti.

Türkiye'nin yaşadığı bu acının bir daha olmaması için çıkarılan yönetmenlikler doğrultusunda evlerimizi yapmak ve depremin insanı öldürmediğini insanın kendi kendisini öldürdüğünü söyledi.

Deprem bilincinin insanımıza kazandırılması için her türlü aktiviteye oda olarak hazır oolduklarını söyledi.

Panelde daha sonra Gebze Teknik Üniversitesi Deprem ve Yapı Mühendisliği Ana bilim dalıNDAN Prof.Dr.Bilge Siyahi ve Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Doç.Dr.Kemal Beyen'in depremler hakkında sinevizyon konuşmaları ve deprem ile ilgilki alınacak tedbirler hakkında konuşmaların ardından panel sona erdi.

    

 

 

      

 

 

Günün Diğer Haberleri