Toplumdaki özel bireylere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinliklerde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi konferans salonunda Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erbil Dursun tarafından "Felçten Değil Bilmemekten Korkun" adlı seminer verildi. Seminere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İmdat Akbaba, özel bireyler ve aileleri yanı sıra, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Ayrıca seminerin verildiği salon önünde 'Empati İstasyonu' kuruldu. Empati İstasyonu'nda özel bireylerin günlük hayatta kullandığı araç-gereçler tanıtıldı.
Sunuculuğunu üniversitemiz öğrencisi Dilek Karaca’nın yaptığı seminer öncesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü İmdat Akbaba, özel bireylere yönelik ülkemizde önemli atılımlar yapıldığını ve bunların her geçen gün daha da artacağını söylediler. Ayrıca İzmit Yürüyüş Yolu'nda insanlara sorulan engellilik kavramı üzerine hazırlanan video ve engelsiz bir kampüsün nasıl olması gerektiğini anlatan film gösterimi yapıldı.
Seminerde ise Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erbil Dursun felcin ne olduğunu ve neler yapılması gerektiğini anlattı. Felcin tanımını yaparak sunumuna başlayan Prof. Dr. Erbil Dursun, “Önemli bir klinik durumu olan felç (inme), ölüme neden olma bakımından dünyada üçüncü sırada ve sağlıklı yaşamın kaybında en önemli hastalıklardan birisi. 65 yaşından sonra görülme sıklığı %10 gibi oldukça yüksek bir oranda artış gösteriyor" dedi. Felcin çeşitlerini de aktaran Prof. Dr. Dursun, "Felç geçirmeden önce önlem alınmalı. Felçlerin %80'i önlenebilir" şeklinde konuştu. Bireyde ani olarak baş ağrısı, baş dönmesi, yürüme güçlüğü, görme, zihin bulanıklığı, konuşma, anlama bozukluğu, uyuşukluk gibi belirtilerden bir tanesini görüldüğü takdirde vakit kaybetmeden 112'nin aranması gerektiğini sözlerine ekledi. Felç rehabilitasyonu ile ilgili bilgiler de veren Prof. Dr. Dursun sözlerini, “Özel bireylerin önündeki engellerin kaldırılması, kendileri ile ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevinçlerinin artırılmasını umuyoruz” diyerek sonlandırdı.