O KAYMAKAMIN ADINI VERDİLER

D-100 Kavakçılık mevkiinde yer alan Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Üst Geçidi’nin tanıtımı yapıldı.

KÜLTÜR HABER - 2016-12-14 16:13:16

Üstgeçide Şehit Kaymakamın ismi verildi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-100 Yahya Kaptan bölgesindeki ikinci yaya geçidini de tamamladı. Kavakçılık mevkiinde yer alan yaya köprüsüne Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk adı verildi. Düzenlenen programla yaya geçidinin tanıtımı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu törende “Şehitlerimizin ismini yaşatmak bizim görevimizdir” dedi.

 

PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ

Tanıtım programına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Ali Yeşildal ve Mustafa Altay, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan katıldı.

 

HAİNLERE ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Şehit Kaymakamın adının verildiği üstgeçit tanıtımında konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün genç yaşta görevi başında haince şehir edildiğini ifade etti. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu “Şehitlerimizin ismini yaşatmak bizim görevimiz. Muhammet Fatih Safitürk’ün kardeşimiz sevilen, verilen görevi en iyi şekilde icra eden bir kardeşimizdi. İsmi bu güzel üst geçidimizde yaşayacak. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu hainlere asla boyun eğmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti, milleti ebediyen yaşayacak” dedi.

 

ŞEHİTLERİMİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da konuşmasında şunları kaydetti: “ Başta değerli kardeşim meslektaşım Muhammet Fatih Safitürk olmak üzere ülkemizin birlik ve beraberliği uğruna, devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna şehadet mertebesine ulaşan tüm şehit kardeşlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bizler onların manevi huzurunda şunu yürekten haykırıyoruz. Bu büyük devlet kutlu yürüyüşüne daha kararlı bir şekilde devam edecektir. Devletimiz, milletimiz ilelebet payidar olacak. Şehitlerimizi hiç unutmayacağız”.

 

KÖPRÜDEN GEÇTİLER

Protokol daha sonra Kavakçılık yönünden Yahya Kaptan yönüne yürüyerek geçti. Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Üst Geçidi 135 ton çelik malzemeden imal edildi. 60 metre uzunluğundaki yaya köprüsünde iki adet de engelli asansörü bulunuyor. Köprü Kavakçılık ile Yahya Kaptan Mahallesi’ne geçişi sağlayacak.

Günün Diğer Haberleri