“İslam âlemi komada, uyanması lazım”

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda sevilen yazar Savaş Barkçin Kocaelili okurlarla buluştu

EĞİTİM - 2024-10-10 20:48:31

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda yazar Savaş Barkçin kitapseverlerle bir araya geldi. Kocaeli Kongre Merkezi Selim Sırrı Paşa Salonu’nda “Biz ve Dünya” adlı bir söyleşi gerçekleştiren Barkçin İslam âleminin bir komanın içinde olduğunu belirterek “Bu komadan uyanmak lazım” dedi.

 

“AHLAKA İHTİYACIMIZ VAR”

Toplum olarak ahlaka çok ihtiyacımız olduğunu söyleyen Barkçin, Türkiye’de yalan söylemenin kınanmadığını vurguladı. Barkçin, “İnanan da yalan söylüyor inanmayan da. Ahlakı çoğaltmadıkça eksiğimizi kapatamayız. Doğru olan şeyler vardır. O doğruları sen de yapacaksın ben de yapacağım. Yanlış yapanı sen de kınayacaksın, ben de kınayacağım. Batı’da yalancılık o kadar yaygın değildir çünkü öyle eğitim görüyorlar. Bir insan ‘Merhaba’ demeyi önce ailede sonra okulda öğreniyor. Toplum devleti üretir, devlet toplum üretmez. Devlet, insan inşa edecek en son kurumdur. Siyaset fazilet üretmez ama faziletli insanlar toplumda çoğalırsa ülkenin her alanında erdemli insan sayısı artar”

” ifadelerini kullandı.

 

BATININ GERÇEK YÜZÜ

Yaşıyoruz ama bilincimiz kapalı diyen Barkçin, “Komadaki insan, yaşamayan insan değil; yaşıyor fakat ne yaptığını bilmiyor. İslam âlemi, böyle bir komanın içinde. Sosyopsikolojik bir sorun. Öyle toplumlar düşününki ülkelerinin ismini bile kendi koymamış. Bölgemizin ismini biz koymadık. 1980’lerde İngilizler ‘Orta Doğu’ dedi. İngiliz’e göre orta ve doğu. Orta Doğu kelimesini kullanmamak lazım. 40 sene önce bu koma hali, Bosna Savaşıyla yavaş yavaş dağılmaya başladı. Bosna Savaşında sağcı, solcu fark etmeksizin; batının gerçek yüzünü gördü. Kendine gelmek senin sorunun. Kendi tarihini sen öğreneceksin. Bu komadan tamamen uyanmak lazım” şeklinde konuştu. Barkçin’e konuşmasının sonunda Yerel Kalkınma Ofis Başkanı Hasan Aydınlık tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’nin tanıtımı için hazırlamış olduğu Havadan Fotoğraflarla Kocaeli adlı kitap takdim edildi.

 

Bülten No:1314

 

 
Günün Diğer Haberleri