Başkan, “Cumhuriyetimizi kuranlara minnettarız”

Başkan, “Cumhuriyetimizi kuranlara minnettarız”

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince’li muhtarlar ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.

GÜNCEL - 2015-10-28 17:17:10

Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde muhtarla ve STK’larla düzenlenen toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut katıldı. Konuşmaların ve karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı birliktelikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Cumhuriyetimizi kuranlara ve bize armağan edenlere minnettarız. Cumhuriyet kurulmasaydı ve demokrasi olmamış olmasaydı burada bizler toplanamazdık ve kentimizin daha ileriye gitmesi için konuşamazdık” dedi. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut da Gümrük Müdürlüğü’nün 5 yıllık bir aranın ardından yeniden Derince’ye geri döneceği müjdesini verdi. 

 

YAŞANAN ÖZGÜRLÜKLER DEDELERİMİZİN MİRASIDIR

Dünyanın birçok yerinde ülkemizde yaşanan özgürlüklerin yaşanmadığının altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Bazı ülkelerde insanlar dış dünya ile ilişki bile kuramıyor. Ülkemizde yaşadığımız bu özgürlükler dedelerimizin bize mirasıdır. Özgürlüğümüzü, ayağında çarık olmayan Mehmetçiğimizin emekleri ve fedakârlıklarıyla kazandık. Geçmiş yıllarda milletimizin zor zamanlar geçirmesine rağmen son 13 yılda özgürlükler alabildiğince gelişti. Vatandaşımız fikrini yazabiliyor ve konuşabiliyor. Ülkemizin diktatörlükle yürütüldüğünü söyleyenler aslında özgürlüğü son noktasına kadar yaşayanlardır” şeklinde konuştu.

 

“ÜLKEMİZİ ÇEKEMEYENLER VAR”

Türkiye’yi çekemeyen devletlerin olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Dünün Türkiye’sinden bugünün gelişen ve daha varlıklı olan ülkesine geldik. Derince’nin 10 yıl öncesini hatırlarsanız, hangi noktadan günümüzü karşılaştırma şansını daha iyi yakalarız. Bu duruma nasıl geldik? Tabi ki çalışarak, üreterek ve dış dünyaya açılarak oldu. Kendi içine kapalı bir ülke gelişemez ve refah seviyesi yükselemez. Ülkemiz zenginleşirken, geri kalmış ülkeler bize bakıyor ve model olarak bizi alıyorlar. Bunu nasıl başardığımızı soruyor, öğrenmeye çalışıyorlar.” Dedi.

 

BİZİM GÖREVİMİZ SİZİN GÖREVİNİZDİR

Derinceli muhtarlar ve STK’larla yaptığı toplantıda konuşmasında, “bizim görevimiz aynı zamanda sizlerin de görevidir” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Vatandaşın dert babası ve anası muhtarlarımızdır. Pek çok garip ve ihtiyaç sahibinin eksikliğini sizinle gideriyoruz. Kocaeli’de açlıktan ve donarak biri ölürse ben kahrolurum. Muhtarlarımız, mahalle sakinleri, vakıflar, STK’lar da benim kadar bu gibi durumlardan sorumludur. Ülkemizin imkânları var artık. Açlıktan ve çaresizlikten dolayı ölen bir vatandaşımızın olduğunu duymak kesinlikle istemiyorum. Bu konuda hepimiz dikkatli olmalıyız. Hepimiz sorumlu olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim” açıklamasını yaptı.

 

HEP BİRLİKTE KARŞILAYACAĞIZ

Dernek, muhtar, vakıf, başkan veya yönetim kurulu olmakla toplum nezdinde görevlerimizin olduğunu bir kez daha hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Halkın ihtiyaçlarını hep birlikte karşılayacağız. Eskiden el açan ve gelen emirlere uyan bir ülkeden artık el açmayan ülkenin onurlu vatandaşı olduk. Mahallemize ilçemize, kente, ülkemize ve dünyaya karşı sorumluyuz. Dünyada diğer kardeşlerimizden de sorumluyuz. Bakın balkanlardaki yaşadığımız acılar, bu son 12 yılda yaşanmadı” diye konuştu.

 

BU MİLLETE İHANET EDENLERİN

BU VATANIN BAĞRINDA YERİ YOK

Bu milletin evladı olduğunu söyleyenlerin evlat gibi olmaları gerektiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Kim bu millete ihanet ediyorsa bu vatanın bağrında yeri yoktur. Her vatandaşımız ülkemize hizmet etmekle sorumludur. Başkalarına elbette değil. İmanıyla ve vicdanıyla, olduğu gibi görünen göründüğü gibi olacak insanımıza ihtiyacımız vardır. Bakın son 12 yılda hizmet noktasında da kentimizin altyapısını, üst yapısını gibi birçok konularda büyük gelişmeler kaydettik. Vatandaşımızın yüzünü nasıl güldürürüz diye dertlendik. Birçok konuda büyük başarılar elde ettik. Toplumun her kesimin derdi milletimizi kalkındırmak olmalıdır. Çocuklarımıza torunlarımıza daha güzel Derince ve Kocaeli bırakmak için çalışıyoruz, çalışacağız. Varlıklı, gelişen ve namerde muhtaç olmayan millet ve devlet olacağız” diyerek düşüncelerini ifade etti.

 

ESNAFLARDAN BAŞKAN BULUT’A AYRICA TEŞEKKÜR

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde STK’larla düzenlenen toplantıya damga vuran diğer bir konu ise Gümrük Müdürlüğü’nün 5 yıllık bir aranın ardından yeniden Derince’ye geri dönmesi oldu. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut'un Ankara'da yaptığı yoğun girişimler sonrasında Derince’ye yeniden taşınma kararı alınan Gümrük Müdürlüğü, artık Deniz Mahallesi’ndeki yeni yerinde hizmet verecek.  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca da onaylanan gelişmeyle ilgili mahalle esnafı ve Deniz Mahalle Muhtarı Seçkin Altan, toplantıya katılarak Başkan Bulut’a teşekkürlerini iletti. Gümrük Müdürlüğü’nün Deniz Mahallesi’ne can katacağını belirten Muhtar Seçkin Altan “Mahalle esnafımızla birlikte buraya gelerek Derince Belediye Başkanımız Ali Haydar Bulut’a teşekkür etmek istedik. Yaşanan bu gelişmede başkanımızın katkılarını göz ardı etmemiz mümkün değil” dedi.

 

“DERİNCE’YE TAŞINMASI İSABETLİ OLMUŞTUR”

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut da, Derince Limanının özelleşmesi ile birlikte Gümrük Müdürlüğü’nün işlevinin artacağını belirterek “İlçe halkımızdan gelen talep doğrultusunda, bakanlık düzeyinde yoğun çalışmalar yaptık. Bugün gelinen noktada Gümrük Müdürlüğü’nün yeniden Derince’ye taşınacak olması bizim için mutluluk verici” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yaptığı değerlendirmede “Derince Limanı ülkemizin sayılı limanları arasında yer alıyor. Özelleştirme süreci sonrası çok daha aktif olarak hizmet verileceğini düşünüyorum. Limanın Derince’de olması sebebiyle Gümrük Müdürlüğü’nün yeniden Derince ilçemize taşınması çok daha uygun olmuştur. Zaten bugün burada esnafımızın gösterdiği refleks, verilen kararın ne denli doğru olduğunun bir göstergesidir” dedi. Toplantı karşılık istek ve önerilerle devam ettikten sonra tamamlandı.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER