CHP KONGRESİNDE TARTIŞMA ÇIKTI

CHP KONGRESİNDE TARTIŞMA ÇIKTI

CHP Gebze ilçe kongresi devam ederken kongre delege üyesi Zeynel Rıza Yıldırım’ın konuşmasını uzatmasının ardından CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın müdahale etmesi üzerine tartışma çıktı.

SİYASET - 2015-12-05 17:04:21

CHP Gebze ilçe kongresi devam ederken partililer söz alarak konuşma bölümüne geçildi. CHP kongre delege üyesi Zeynel Rıza Yıldırım söz alarak bir konuşma yaptı. CHP kongre delege üyesi Zeynel Rıza Yıldırım’ın konuşmasını uzatmasından sonra divan tarafından uyarılarak konuşmasının bitirilmesi istendi. Buna tepki gösteren Zeynel Rıza Yıldırım’ın sahneden inmek istemedi. Bunun üzerine CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Yıldırım’ın sahneden inmesini istedi. Bunun üzerine tartışma çıktı. Zeynel Yıldırım, “Beni dinlemelisiniz. Bana saygı duymalısınız. Sen benim oylarımla vekil oldun. Saygılı ol.” dedi

HİÇ BİR ŞEY OLAMAYIZ’

Yaşanan olay sonrasında kürsüye çıkarak bir konuşma yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, şunları söyledi “”  Bir divan seçeceğiz. Böyle olduğu sürece biz hiçbir şey olamayız. Beni içeri ve dışarı davet ediyor. Meydanlarda konuşacaksınız. Bu partinin organları var da orda konuşun. Bizde kavga yok. Herkesi sükûnete  davet ediyorum. Bu parti kurtuluş savasını yapanların kurduğu bir parti. Onun için saygılı olacağız. Hatalarımız var. Bu parti 65 yıldır muhalefet olmasına rağmen ayakta durmuş.  Biz ancak birbirimizi  kötülemek ile uğraşıyoruz. 5 seçim geçirdik. Çözümü kolaycılığa kaçarak arıyoruz. Bu iş böyle çözülmez. İktidar bu ülkeyi böldü. Aynı acıyı bile paylaşamıyoruz. Herkes kongreler CHP’nin sıkıntıları dile getiremez. Bizleri sevmeye biliriz ama bizleri basın önünde tartışmayın. Disiplini sağlamalıyız. En az sıkıntı Kocaeli teşkilatlarında yaşandı. Mesele burada kim kazandığı değil. CHP iktidara taşımaktır dedi.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER