CHP’de kadınlarda Pekyörür dönemi başlıyor

CHP’de kadınlarda Pekyörür dönemi başlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları’nın 12. olağan kongresi gerçekleşti. KYÖD Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ve 320 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 13 kişilik yönetim kurulu belirlendi. Kongrede mevcut başkan Hülya Güreli Yolcubal ise Kartepe İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Sevim Pekyörür yarıştı

SİYASET - 2016-01-10 15:13:54

268 kişinin oy kullandığı kongrede Sevim Pekyörür 137 oy alarak CHP Kocaeli Kadın Kolları Başkanı olurken Hülya Güreli Yolcubal ise 130 oyda kaldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Kocaeli Pusula-Betül Yılman-CHP İl Kadın Kolları 12.Olağan Kongresi dün Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. Mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal ve Kartepe eski Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür’ün başkanlık için yarıştığı kongreye CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Büyükşehir Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz,İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, Körfez ilçe Başkanı Mehmet Kaçar, Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç , İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Bilge Çoker, Eski İl Başkanı Cihat Altunyuva, DSP Kadın Kolları Genel Başkanı Meral Uçarı, CHP İl ve İlçe Kadın Kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

‘HAYIRLI OLSUN’

Toplam 314 delegenin oy kullanma hakkının olduğu kongre 13.00’da başlarken Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından ilk konuşmayı mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Göreli Yolcubal yaptı. Yolcubal konuşmasında kongrenin hayırlı olmasını dileyerek Türkiye’deki kadın olaylarına dikkat çekti. CHP’li kadınların partinin en önemli kollarından biri olduğunun altını çizen Yolcubal, “Biz kadınlar geleceği kendi ellerimizle kuracağız” dedi.

DİVAN KURULDU

Sarıbay’ın konuşmasının ardından CHP İl Kadın Kolları mevcut Başkanı Hülya Yolcubal kongrenin hayırlı olmasını dileyerek 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri sonrasında yaşanılanlara değinerek Ak Parti hükümetini sert sözlerle eleştirdi. Yolcubal konuşması sonrasında divan başkanı ve divan üyeleri isimlerini oylamaya sundu. Gerçekleşen oylama sonrasında Divan Başkanlığına CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet divan üyeliklerine ise Türkan Kılıç ve Mediha Satıcı seçildi.

‘KAYBEDEN OLMAYACAK’

Divan Başkanı seçilen CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Kongremizin kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu tür kongrelerde aday olmak gerçekten medeni cesaret gerekmektedir. Bu anlamda yönetimlere ve başkanlıklara ‘ben de varım’ diyerek buraya gelen tüm kadınlarımızı bir kadın vekil olarak tebrik ediyorum. Bu kongrenin hiçbir şekilde kaybedeni olmayacaktır, tek kazananı olacak o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

‘İZİN VERMEYECEĞİZ’

Hürriyet’in ardından konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan konuşmasında kadınlara hitap ederek, “Sizinle beraber sokak sokak gezdik. Sizinle beraber insanlara partimizi anlatmaya çalıştık. Seçim dönemlerinde sizinle beraber çalışmalar yaptık. 1 Kasım seçimleri sonrasında belki iktidar olamadık ama sizinle beraber çok güzel işler yaptık. Bugün ülkemiz karanlığa sürüklenmek isteniyor. Ama CHP buna asla izin vermeyecek. Sizlerle beraber aydınlık günlere yürüyeceğiz. Bu vesile ile kongremizin hem kentimize hem de ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum “dedi.

 

‘SONUÇTA CHP KAZANACAK’

Tarhan’ın arıdan kürsüye çıkan İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise yaptığı konuşmasında, ““Bugün kadınlarımız için önemli bir gün. CHP’li kadınlar partimizin olmazsa olmazlarıdır. Onlar olmazsa parti her zaman eksik kalır. Bugün gerçekleşen kongrede her iki adayımıza da başarılar diliyorum. Daha önceki kongrelerde olduğu gibi yine tarafsız olduğumu söyledim. Bugünde bu tavrım değişmedi. Kim kazanırsa kazansın CHP’nin kazanacağına eminim” dedi.

‘KADIN BARIŞÇILDIR’

Konuk partililerin konuşmasının ardından başkan adayları kürsüye çıkarak kendilerini tanıttı. Başkan adayları arasında ilk konuşan Kartepe İlçe eski Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür oldu. Pekyörür konuşmasında, “Tüm sorunların çözümünde kadına büyük görev düşüyor. Kadın barışçıl ve yaratıcıdır. güçlü dinamik bir kadın her şeyden önce bizi iktidara taşır. Kadınların çok sayıda sorunu var. Tüm bu sorunlara karşı mücadele edeceğiz” sözlerini kullandı.

‘SİYASET KARİYER ALANI DEĞİL’

“ CHP'nin bu sorunları çözeceğine halkı inandıracağız” diyen Pekyörür, “ Kota'nın yüzde 50'ye yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Siyasette kadınlar olmadan, aktif rol olmadan iktidara yürüyemezsiniz.  Geçmişte ki eğitimlere verilen parti içi eğitim artık yok. Sokaklarda partimiz anlatarak kendimizi anlatacağız. Göreve gelir gelmez halka ulaşabilecek kadroları oluşturmak olacak.  siyaseti yeniden tanımlayacağız. Bir daha hiçbir kadının öldürülmemesi için mücadele edeceğiz. bu kararlılıkla hareket edip başaracağız. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Sosyal demokrat bir parti olarak yenilikçiyiz.  Bizler siyaseti kariyer değil mücadele alanı olarak görüyoruz” dedi.

‘KADINLARIN İRADESİ KAZANSIN’

Pekyörür’ün ardından konuşan CHP mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Göreli Yolcubal yaptığı konuşmasında, “Bugüne kadar sizlerle CHP politikaları ve dünya gündemini konuşmuştuk. Şimdi size kendimi anlatacağım büyümek için çıktık yola. Kadın kongremizi özgür hür irademizle kadınların iradesiyle kazanmak istiyoruz. Biz 15 ay önce göreve geldiğimde kendimi bir bebek gibi hissediyordum Kocaeli de kimseyi tanımıyordum. Kadın arkadaşlarımızın yardımıyla beraber hatalarımızı en alt düzeye indirdik. Siyasi tecrübemden emindim. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin her şeyin kendine ait bir kimliği var” dedi.

‘İL BİNASINDA OTURMADIM’

“ Ben CHP içerisinde kendimi bir Söğüt dalına benzetirim” sözlerini kullanan Yolcubal, “Söğüt dalını eğip bükersiniz ama kıramazsınız. Bu örgüt beni olgunlaştırdı. Bu kadar kadınla yürüdüğümü görünce kahkahalarım arttı.  Hep kötü anılarımız var hep bunları anlatıyoruz. Bu kadar enerjiyi nerden buluyorsun diye soruyorlar. Ben yaşadığım Bütün kötü olaylarda balık hafızalıyım. 15 aydır Kocaeli'nde bu görevdeyiz. Hiçbir zaman il binasında oturarak görev yapmadık” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmasında yaptığı çalışmalardan da bahseden Yolcubal, “Hiç durmadık her gün bir mahallede, köydeydik. Her zaman kalabalık kadın arkadaşlarımızla emeğimizi kimliğimize bedenimizi Atatürk'ün bize vermiş olduğu haklara sahip çıkmak için çalıştık.   Kadınlarımızın, erkek ve kız çocuklarımızın aydınlık geleceğimizi koruyacak tek partinin CHP olduğunu bildiğim, için çalışıyorum. Tercihiniz ne olursa olsun biz yine kol kola gereceğiz yine parti için çalışacağız. Kimsenin partiye küsme hakkı yok. 15 aylık dönemde benimle birlikte olan kadın arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Hülya Göreli Yolcubal Yönetim Listesi

Şerife Albayrak, Selma Atıgan, Selvi Beyhan, Hanife Bildircin, Berna Çetin, Fatma Deniz Karamert, Elvan Karausta, Selma Köroğlu, Nihal Pekkan, Türkan Tunçer, Derya Ünal, Huriye Yılmaz

Kurultay Delegeleri

Çağlar Nurcan, Suna Çınar, Perihan Evren, Özlem Günel, Sevim İslamoğlu, Canan Karabıyık, Afife Karatekin, Songül Kaya, Arzu Pehlivan, Semra Türken, Müge Gamze Tunçbilek

Sevim Pekyörür Yönetim Listesi

Zeynep Öksüz, Periha Göksu, Ümran Esen, Yasemim Erim Karaca, Fadime İlhan, Nuray Birinci, Senan Uygun, Şule Şanlı, Nadide Çilek Çağıltay, Dilek Dumanoğlu,Burcu Yazıcı, Asliye Kavas

Kurultay Delegeleri

 

Bilge Öztan Çoker, Sevim Pekyörür, Nalan Gülenç, Türkan Çimen, Sevinç Demirli, Birgül Belek, Gülşen Kavas, Hamiyet Erarslan, Sedef Akşit, Necla Kuru, Perihan Yıldırım

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER