Çanakkale şehitlerini unutmadı

Çanakkale şehitlerini unutmadı

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı sebebiyle yapmış olduğu açıklamada, “ Çanakkale direnişi, asil Türk evlatlarının kendilerini feda etmekten asla çekinmedikleri tarihi ve emsalsiz bir meydan okuma olarak anılacaktır” dedi

SİYASET - 2016-03-18 14:05:13

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı sebebiyle yapmış olduğu açıklamada, "Tarihi şan ve şerefle dolu olan büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, şehadet ile imtihan olduğu Çanakkale Zaferi’nin bir yıl dönümünü daha kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Çanakkale direnişi, asil Türk evlatlarının kendilerini feda etmekten asla çekinmedikleri tarihi ve emsalsiz bir meydan okuma olarak anılacaktır” diye konuştu.

 

DİRİLİŞ VE YÜKSELİŞ ABİDESİ

Ünlü konuşmalarına şöyle devam etti:” Bu zafer aynı zamanda aziz milletimizin, varlığına yönelmiş ve artık sabır sınırlarını zorlayan tehditler için neleri göze alıp, nasıl başarabileceğimizin emsalsiz bir örneği olmuştur. Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, onuru ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekün ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir. Çanakkale dirilişi, Türklüğü küçümseyen, onuruna ve kutsallarına el ve dil uzatmaya yeltenen, Türk milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarını nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almaları gereken tarihi bir ibrettir.”

 

BİZİM VARLIK VE YAŞAMA NEDENİMİZ

Ünlü son olarak,” Bu vesile ile kutlu vatan topraklarında huzur içinde yatan ve bizim varlık ve yaşama nedenimiz olarak kendini feda eden o meçhul kahramanların aziz hatırlarını hürmet ve hayranlıkla yad ediyorum. Bu zafere ulaşarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahraman Mehmetçikleri bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum. Tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza bugün milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş evlatlarımıza ve kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER