1 yıllık emeklerini sergiledi

1 yıllık emeklerini sergiledi

Darıca Belediyesi Kişisel Gelişim ve Çocuk Eğitim Merkezi (KİGEM) bünyesinde faaliyet gösteren kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği “Benim Elimden Senin Gözünden” temalı yılsonu sergisi açıldı. Büyük beğeni toplayan serginin açılışını gerçekleştiren Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıcalı kadınları tebrik etti.

EĞİTİM - 2024-06-09 11:23:20

Darıca Belediyesi tarafından kadınların sosyal hayata katılmaları ve aile ekonomilerine katkı sunmaları amacıyla Kişisel Gelişim ve Çocuk Eğitim Merkezi (KİGEM) bünyesinde faaliyet gösteren kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği Giyim ve El Sanatları Sergisi görkemli bir törenle açıldı. Darıca Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen ve ‘Benim Elimden Senin Gözünden’ teması ile Giyim, El Sanatları Sergisi’nin açılışı, Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergi açılışına Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da eşi Havva Bıyık ile birlikte katılarak sergiyi gezdi. Açılışa Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Gülen ve kursiyerler katıldı.

KADINLARIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ

Kadınları önemsediklerini ve kadınlara yönelik projelere öncelik verdiklerini belirten Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Göreve geldiğimiz andan itibaren, Darıca’da kadınların toplumun önemli bir parçası olması amacıyla projelere ağırlık veriyoruz. Kadınların kendilerini güçlü hissetmeleri ve kendilerini en iyi şekilde geliştirebilmelerine katkı sunmak amacıyla KİGEM ile her zaman yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Mahallelerimizde bulunan KİGEM merkezlerinde kadınlara birçok farklı branşta kurs düzenleyerek eğitim veriyoruz. O eğitimler neticesinde edindikleri beceri ve hünerleri ile 1 yıllık emeklerini bu güzel sergide sergiliyorlar. Birbirinden değerli emek verilmiş eserler bulunuyor. Her bir hanım kardeşimizi el emeği göz nuru eseri için tebrik ediyorum. Bizler her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SERGİ BİR HAFTA AÇIK KALACAK

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesilirken Başkan Muzaffer Bıyık, eşi ve davetlilerle birlikte stantları gezerek el emeği göz nuru eserleri incelediler. Yaklaşık 2 bin kursiyerin eğitim gördüğü KİGEM’de kursiyerlerin 1 yıllık çalışmaları sonucu ortaya çıkan eserler oldukça beğeni topladı. Protokol bütün stantları tek tek gezerek kursiyerlerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. KİGEM yıl sonu sergisi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde 1 hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

 

 
 
 
 
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER