El emeği göz nuru eserler, görücüye çıktı

El emeği göz nuru eserler, görücüye çıktı

Çayırova Belediyesi’nin bilgievlerinde eğitim alan meslek ve sanat edindirme kursiyerlerinin hazırladığı el emeği ve göz nuru eserler, bugün gerçekleştirilen açılış programıyla görücüye çıktı.

GÜNCEL - 2024-06-10 16:47:55

Çayırova Belediyesi Bilgievleri Kermes ve Sergi Etkinliği bugün gerçekleştirilen açılış programıyla başladı. 10-11 Haziran tarihleri arasında gezilebilecek sergide, binlerce el emeği ve göz nuru eser, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı. İğne oyası, dikiş, örgü ve örgü bebek, tel kırma, el nakışı ve aşçılık alanlarında el emeği ürünlerin sergilendiği etkinliğin açılışına Çayırova Belediye Başkanvekili Seyhan Dünmez, Çayırova Belediye Başkan Yardımcıları Sadettin Arıkboğa, Ercan Aslan ve Kader Duran, siyasi parti temsilcileri, bilgievi öğretmenleri kursiyerler ve çok sayıda Çayırovalı katılım gösterdi.

 

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Kermes ve sergi etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkanvekili Dünmez, “ İçeride el emeği göz nuru eserlerinizi göreceğiz. Çayırova Belediye Başkanımız Bünyamin Çiftçi’nin öncülüğünde her zaman kadınlarımızın yanında olduk. Toplumda kadının değerinin ne olduğunu bizler biliyoruz. Kadın annedir, şefkattir, kadın toplumda nesne değil öznedir. Çayırova’da belediye başkanımızla sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Ruhunuzu eserlerinize yansıttığınıza şahitlik edeceğiz. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

 

ÇAYIROVA BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Kurdele kesiminin ardından protokol ve Çayırovalılar hep birlikte kursiyerlerin hazırladığı eserleri gezdi. Dikiş kursu öğrencilerinden ve sergide eserleri görücüye çıkan isimlerden biri olan Özlem Çelenk, “Dikiş dikmeye çok meraklıydım ancak hiç bilmiyordum o yüzden de kursa gelmeye başladım. Kursa geldiğimde ilk önce hiç yapabileceğimi düşünmediğim şeyleri diktim. Hocamızın bize çok katkıları oldu. Kızıma, oğluma çok güzel şeyler dikebiliyorum. Birçok arkadaşımız oldu kurs sayesinde ve bu noktada sosyalleşmemize de büyük katkı sağladı. Çayırova Belediyesi’ne bize bu imkanı sağladığı için çok teşekkür ederim” diye konuştu. 11 Haziran tarihine kadar gezilebilecek kermes ve sergi etkinliği Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde meraklı ziyaretçilerini bekliyor.

 

--

Çayırova Belediyesi Basın Yayın Servisi
 
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER