Petlas Kurban Bayramı’nda yola çıkacakları uyarıyor

Petlas Kurban Bayramı’nda yola çıkacakları uyarıyor

Kurban Bayramı heyecanıyla birlikte sevdiklerimizle bir araya gelecek olmanın ve tatil mutluluğunun yaşandığı bu günlerde, milyonlarca sürücü aile ziyaretleri ve tatil planları dolayısıyla yolculuk hazırlıklarına başladı. Lastik devi Petlas, bayram yolculuğunda özel araçları tercih edecek milyonlarca kişinin yolculuğunun keyifli ve emniyetli bir şekilde gerçekleştirilmesi için sürücüleri uyarıyor.

GÜNCEL - 2024-06-13 08:07:09

Bayram tatilleri, sevdiklerimizle bir araya gelmek, keyifli zaman geçirmek ve tatil yapmak için ideal bir fırsat sunarken, aynı zamanda uzun yola çıkacak binlerce araç trafik yoğunluğu ve kazalarda artışa sebep oluyor. Kurban Bayramı öncesi yola çıkacakların yolculuğun daha konforlu geçmesi adına önemli uyarılarda ve tavsiyelerde bulunan Petlas Pazarlama Müdürü Esra Ertuğrul Boran, yola çıkmadan önce araçların bakımının tam olması, lastiklerinin kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Aracın A’dan Z’ye tüm bakım ve kontrolleri yapılmalı

Yolculuk öncesinde aracın tüm bakımlarının eksiksiz olması gerektiğini belirten Petlas Pazarlama Müdürü Esra Ertuğrul Boran“Uzun yolculuklarda aracınızın performansı ve güvenliği için bakımlarının eksiksiz olması önemlidir. Aracın bakımını eksiksiz yaptırdıktan sonra yola çıkmadan lastiklerin kontrol edilmesi yolda karşılaşacağınız olası sorunların erken tespit edilmesini ve çözülmesini sağlar. Tüm bunların yanı sıra; araçlardaki ilk yardım çantası, üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı gibi önem arz eden ekipmanlarında yola çıkmadan önce tam ve eksiksiz olduğu kontrol edilmelidir” diye konuştu.

 

Sürücü iyi uyumalı ve dinlenmeli

Araçla ilgili tüm kontrollerin yapılmasıyla birlikte, sürücünün iyi uyumasının ve dinlenmesinin de çok önemli olduğunu söyleyen Boran, şöyle konuştu: “Sürücülerin yeterli uykuyu almış olması can güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Uzun yolculuklarda, yaşanan kazaların yüzde 20’si uyku hali ve anlık dalgınlıktan kaynaklanıyor. Özellikle sıcak havalarda yapılan yolculuklarda klima önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle, klima sisteminin düzgün çalışması için klima bakımlarının mutlaka yapılması gerekiyor. Ayrıca, 15 ile 20 dakikada bir mutlaka camlar açılmalı ve hava sirkülasyonu sağlanmalı. Uyku durumu oluşursa mola verilmeli ve dinlendikten sonra yola devam edilmeli.”  

 

Yasal hız limitlerine uymak büyük önem taşıyor

Trafik kurallarını da hatırlatan Boran“Bağlantı ve katılım noktaları ile kavşak, trafik ışıkları gibi kritik bölgelere yaklaşırken hız azaltılarak kontrollü geçiş yapılmalı. Özellikle yerleşim yeri geçişlerinde yaya ve çocuk çıkma olasılığına karşı çok dikkatli olunmalı. Yasal hız limitlerine uyulmalı, yağış, karanlıkta sürüş, dar, virajlı yollar gibi zorlayıcı şartlar oluştuğunda hız limitlerinin altında sürüş gerçekleştirilmeli. Güvenli takip mesafesi korunmalı ve öndeki araç ile minimum 4 saniye, otoyol ve otobanda 6 saniyelik bir mesafe bırakılmalı. Yolun ilerisini iyi gözlemleyerek aynaları ve çevreyi 5-8 saniyede bir olacak şekilde kontrol etmek de yine güvenli bir sürüş sağlayacaktır” dedi.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER